בשלי בכלי נירוסטה, זכוכית, אידוי בכלי במבוק
כלי ברזל טובים לטיגון ולבישול מהיראפי בנירוסטה, זכוכית סיליקון וקרמיקה ללא עופרת
להפחתת רעילות, וותרי על:
אלומיניום – הרעלת אלומיניום הוא אחד מגורמי הסיכון העיקריים לאלצהיימר. זוהי מתכת שיש בסירים ישנים, בתבניות חד פעמיות, בנייר אלומיניום כמובן, וגם בכלי בישול אחרים, מתחת לציפוי שלהם.
כשהציפוי נפגע, האלומיניום נכנס למזון. החליפי את כלי האלומיניום בסירי נירוסטה או זכוכית
סירי אמייל – הם נהדרים כל זמן שהאמייל לא נפגע. זרקי סירים עם אמייל שבור.
כלי קרמיקה – הקפידי לבדוק שנעשה שימוש בגלזורה נטולת עופרת. עופרת היא מתכת רעילה שפוגעת בבריאותנו.
כלים עם טפלון – השתמשי בכלים מעץ או פלסטיק. זרקי את הכלי כשהטפלון שרוף או שרוט.