חשוב ללעוס את המזון. כן, אני יודעת שאמרו את זה כבר אז, בילדות כשהתחלת לאכול… ובכל זאת, שווה להקדיש זמן ללעיסה.
10 סיבות להקפיד על לעיסה
1. זה מחזק את השיניים, מעסה את החניכיים
2. לעיסה מפעילה את הפריסטלטיקה (תנועת מערכת העיכול).
3. לעיסה מעודדת את מערכת העיכול לשחרר אנזימים ומיצי עיכול.
4. לעיסה מרגיעה. עצבנות גורמת לנו לבלוע. אם נעצור ללעוס, בהכרח גם נרגע.
5. העיכול מתחיל בפה – הרוק שלנו מכיל אנזימים שמתחילים בפירוק הסוכר.
6. הקיבה אוהבת מזון נוזלי, מפורק לחתיכות קטנות.
7. מזון לא לעוס יכול לגרום לחושת כבדות ולגזים.
8. מזון לא לעוס מספיק מכביד על פירוק השומנים.
9. מזון לא לעוס מעורר התנגדות של הגוף בצורה של אלרגיה והפרעות עיכול.
10. בליעה גורמת לבליעת אוויר.
איך עושים את זה? איך לומדים ללעוס? – תרגול כמובן
לתרגול לעיסה צריך נחישות וסבלנות. תתחילי בקטנה. בכל ארוחה, תתחילי עם 2-3 ביסים שאותם את לועסת 30 פעם. 30פעם!!? כן. תהפכי את הביס לנוזל. שימי לב לטעמים החדשים שיש במזון שאת אוכלת,חריפות, חמיצות, מרירות במזונות שהטעם הדומיננטי שלהם אחר, תגלי מתיקות במזון לא מתוק, תרגישי את המתיקות נעלמת במזון שכן מתוק. 2-3 ביסים בלבד, אבל בכל ארוחה. בהמשך את יכולה לחזור על התרגיל כמה פעמים בארוחה, ומדי פעם, נסי לשים לב לכל אורך הארוחה או לפחות רובה. לאחר שבוע, שימי לב מה קורה ללעיסה הרגילה שלך.
תמשיכי לתרגל תוך שאת עוצרת פעם בשבוע או שבועיים, כדי לבחון מה קורה ללעיסה שלך כשאת לא מודעת, כשאת לא מתרגלת. לאורך זמן את תראי שאת לועסת יותר, לאורך זמן את תבחיני בהאטה באכילה שלך, אולי אפילו תשימי לב שאת שבעה מפחות אוכל. המשיכי תמיד לעצור מדי פעם ולשים לב לביס או שניים וללעוס אותם 30 פעם.
אגב, גם מרק… אפילו שהוא נוזלי, ערבבי אותו ברוק שלך, עד שהטמפרטורה שלו תרד או עד שהטעם שלו ייעשה מתוק ואז יאבד את המתיקות.