כאבי שרירים

יש כמה סיבות לכאבי שרירים

אחת היא מחסור במגנזיום.
סידן מעורב בתהליך כיווץ השרירים בגופנו. מגנזיום דרוש להרפייתם וגם לשלוות נפש. איך את יודעת שחסר?

שני מאפיינים פשוטים:

PMS – תסמונת קדם וסתית שכרוכה בכאבים
התכווצויות שרירים בשוקיים ובכף הרגל  (כן,  אלו שמעירים בלילה,  אלו שאת מכירה מההיריון).

הטיפול:
** אם את לוקחת תרופות או חולה במחלה מאובחנת אנא פני לרופא המטפל כדי לוודא שאין התנגשות

PMS
לוקחים מגנזיום ציטראט – 1 ביום עד שאת מקבלת ווסת ללא כאבים.  בשלב זה מתחילים לקחת רק לפני הווסת –  תחילה שבועיים לפני, ואם עדיין אין כאבים אפשר לעבור לשבוע לפני,  ואפילו פחות –  בהתאם לתגובת גופך.

התכווצויות בשוק
לוקחים מגנזיום ציטראט 1 ביום עד כחודש לאחר שההתכווצויות עוברות, מגבירים מגנזיום בתזונה, שומרים על חיים שלווים נטולי STRESS (כן,  אני יודעת שקשה…) – היעזרי במדיטציות השונות,  בתרגילי נשימה בתזונה מאוזנת ושימרי על שינה איכותית ומספקת  (7-8 שעות ביממה)
יש לשלב גם תרגילים שמותחים את השרירים (מאריכים אותם) ומשחררים את ההתכווצות המאוד מסוימת הזו.

השנייה היא פעילות גופנית מעבר ליכולת האירובית של השריר.
כאבים אלו יופיעו כמה שעות אחרי הפעילות ועוצמתם, בהתאם להגזמה. הסיבה להתכווצות – תהליך הפקת אנרגיה ללא חמצן משחרר בשריר חומר שנקרא חומצת חלב. הימצאות חומצת החלב בשריר גורמת לכאב.
הטיפול:  תנועה, תנועה, תנועה. וגם,  ובמיוחד אם ההתכווצות מאוד קשה,  פשוט לכווץ את השריר ולהרפות.  כיווצים קצרים ותכופים.  הסיבה – יש להזרים לשריר חמצן כדי לקשור את חומצת החלב. אין חומצת חלב = אין כאב.
טיפול גופני יעיל גם הוא,  ולפעמים גם נעים.  יש מגוון רחב של שיטות, כולן טובות.  מה שחשוב זה החיבור שלך עם המטפל.
סיבה נוספת שקשורה לפעילות גופנית ניתן להוסיף גם מצבים של מתיחה חזקה לשריר או רצועה. פיזיולוגית, בנוי השריר כך שככל שהמתיחה חזקה יותר, כך הוא מתכווץ חזק יותר. יש בזה היגיון,  זה נועד לשמור על גופנו (מפרקים, עצמות) במצבי תאונה למשל. לכן תנועה פתאומית או לא מתואמת היטב יכולה לגרום להתכווצות ולקיצור השריר. לוקח לגוף קצת זמן כדי להבין שהכל בסדר ולשחרר, אבל הטיפול הוא כמו בכל שריר תפוס –  תנועה תנועה תנועה,  ובעדינות.
סיבה שלישית לכאבים לאחר פעילות גופנית היא קרעים בסיבי השרירים.  זה לא שריר קרוע, ויש מאמנים שטוענים שללא הנזק הזה, השריר שלך לא יתחזק, אני לא בהכרח מסכימה עם זה. חיזקתי שרירים שלי וגם של תלמידות שלי ללא צורך בכאב.
אז ת’כלס, נזק מיותר לשריר, עבדת קשה מדי ולא בהתאמה לגופך – מנוחה בעיקר, להפחית מאמצים, לתת לגוף להחלים, ולהמשיך בפעילות בהתאם למצב הגופני שלך.  את יכולה להגיע לעצימות גבוהה גם בעבודה עדינה יותר.
כל הנאמר כאן אולי לא רלוונטי אם את שואפת לתואר “מרת עולם”.

סיבה שלישית היא:  STRESS.  מבלי שאת מרגישה STRESS מכווץ את גופך ונפשך. למדי להרפות,  לשחרר, לקחת דברים בקלות. הרבה מהתכנים באתר עוסקים ב ‘להגיע לשלום עם עצמך ועם העולם’. מדיטציות,  נשימה, שינה מספקת, תזונה מאוזנת – אלו הם הדברים הבסיסיים.  במקביל, החלימי את הילדה הפנימית בתוכך, החלימי מערכות יחסים,  הביאי את כישורייך לידי ביטוי בעולם וחיי בשמחה (רגשי, רגשי, רגשי).

סיבה רביעית –  שפעת,  כל הגוף כואב (שרירים גם).  יש לזה כל מיני הסברים על איזון מלחים והתייבשות. שורה תחתונה – זה עוזר לך לנוח!  אז תנוחי היטב, שתי הרבה (לא קפה!), אכלי מעט – בעיקר מרקים שגם מחזירים מלחים, גם קלים יחסית לעיכול וגם מזרימים לגוף נוזלים. כן! לישון לישון לישון. זה עובר עם המחלה. הימנעי מעיסויים כשאת חולה בשפעת –  זה כואב יותר ולא יעיל.

ואז יש מחלות, פתולוגיות
חלקן מולדות,  חלקן גנטיות, חלקן אוטואימוניות.  כאבי השרירים הם רק סימפטום אחד במחלות אלו,  וכיון שהן מורכבות,  גם הטיפול בהן מורכב ומקיף את כל הקשת. אז תתחילי עם מה שהכי מפריע לך או עם מה שהכי קל לך לעשות  ותמשיכי משם.

פיברומיאלגיה או בשמה העברי:  דאבת שרירים
מחלה שמאופיינת ע”י כאבים מפושטים. הטיפול בה מגוון ורב תחומי וכולל חלק ממה שנכתב למעלה, אבל לא רק.  פירוט רחב יותר במדור מחלות.
אם את פיברואית,  המגנזיום שיסייע לך הוא מגנזיום מלאט    Magnesium Malat