הרפס

הרפס הוא וירוס מאותה משפחה של אבעבועות רוח – זוהי מחלה מדבקת!!!

ברגע שהוא נכנס לגוף, הוא חי בו….

הוא חי על עצב, וכשהוא מתפרץ הוא נע לאורכו ומתפרץ בקצהו.

לכן, הרפס מוגבל לאזור ספציפי.

קיימים שלושה סוגים:

הרפס חום

שכיח מאוד – מוכר כפצעי חום כיון שפעמים רבות מתפרץ בשפתיים או באזור הפנים בזמן מחלת חום.

יש אנשים שנוטים להתפרצויות מרובות, לפעמים מוגבלות לתקופה (חורף למשל…)

הרפס גניטלי
מחלת מין. ניתן להידבק ביחסי מין עם אדם נגוע או במין אורלי עם אדם נגוע בהרפס 1.

זהו הרפס קשה יותר, כיון שזהו הרפס 1 שהתאים עצמו לאזור אחר. גם הוא מגיע בהתפרצויות…

ההתפרצות הראשונית קשהההההה: חום, בלוטות לימפה מפשעתיות נפוחות, המון המון כאבים – עובר מעצמו.

התפרצויות יכולות להיות שכיחות מאוד או נדירות מאוד, ועוצמתן יורדת עם הזמן.

אין בעיה בהריון (לא פוגע בעובר). אישה עם הרפס ידוע, מתבקשת לדווח לרופא ולהיבדק החל מחודש שביעי. כל התפרצות בשלב האחרון של ההיריון, היא אינדיקציה לניתוח קיסרי.
כי…
לידה עם הרפס מאוד בעייתית
לידה דרך תעלת לידה נגועה בהרפס תגרום להידבקות העובר וללידת ילד מפגר ועיוור. הפגיעה קשה מדי… אז נא לדווח ולהיבדק!!!
בכל מקרה, ניתן לקחת טיפול מונע החל מחודש שביעי (בהמשך הודעה זו) ובכך למנוע את הסיכוי להתפרצות ואת הסיכון של ניתוח…
שני הראשונים, מתפרצים כתגובה לטריגר פיזי או נפשי ובדרך כלל עוברים תוך שבוע – 10 ימים.

הרפס זוסטר
הסוג השלישי נקרא: הרפס זוסטר והוא יושב על אחד העצבים שיוצאים מעמוד השדרה בערך בקו החזייה. ההתפרצות באה בחגורה על צד אחד מהגב לכיוון הבטן. זה כואב מאוד לאורך חודשים….
הרפס זה מתנהג אחרת מהשניים האחרים, אך זהו עדיין הרפס…
איך זה נראה?
פצעים הם כמו של אבעבועות רוח (מתחילים כמו חצ´קון ונראים כמו כיב אח”כ – פצע של עור חשוף(.

איבחון
הרפס מאובחן על ידי לקיחת משטח מפצע טרי (פתוח) ניתן לאבחן גם בבדיקת דם לנוגדנים
טיפול
הטיפול הקונבנציונלי לא ממש יעיל, ופוגע בכבד. אני מכירה את התרופה: Zovirax שם מדעי: אציקלוביר. אולי מישהי מכירה אחרות?
הטיפול היעיל ביותר בהרפס, הוא הטיפול התזונתי והוא ממש פשוט ובטוח…, גם בהיריון
חומצת אמינו: ארגינין מעודדת התפרצויות הרפס ולכן יש להימנע ממזונות עתירי ארגינין: בשר, חלב, ג’לטין, שיבולת שועל, בוטנים, חמאת בוטנים, אגוזים, שקדים, קמח לבן, חיטה מלאה, נבט חיטה, חרובים, שוקולד, שוקולד מריר, זרעים, פולי סויה יבשים וטופו, אורז חום, אפונה, קפאין, אגוזי פקאן, אגוזי ברזיל, אגוזי לוז, וטחינה (שומשום).
חומצת אמינו: ליזין מדכאת התפרצויות הרפס ולכן כדאי להרבות באכילת מזונות עתירי ליזין: קטניות, דגים, הודו, עוף, כוסמת, גרעיני דלעת, פיסטוק חלבי, רוב הירקות ופירות.
וחוץ מזה,
לוקחים בערב לפני השינה חומצת אמינו L-ליזין 1000 מ”ג, במינונים הבאים: 3 בזמן התקף, כשההתקף נחלש, יורדים ל- 2 ואז ממשיכים תקופה עם אחד עד לסיום האריזה.
אם יש נטייה להתקפי הרפס יש להמשיך בטיפול מניעתי. אם זהו אירוע חד פעמי או נדיר –טיפול מניעתי אינו חיוני
התקף מחוסל מהר…. אפשר לחיות שנים בלי… אגב, טוב גם להרפס 1 וגם להרפס 2
אם מישהי מנסה את זה להרפס זוסטר, אשמח לקבל דיווח על מידת העזרה ומהירות הריפוי – לא יצא לי לטפל…
הערכה שלי לגבי הרפס זוסטר:
ליזין ידכא אותו ממש כמו את האחרים, אבל בגלל שאופי ההתקפים מדבר על חודשים ולא על ימים, כל התהליך יהיה ארוך יותר.
רמת הכאבים תרד לדעתי בתוך השבוע או השבועיים הראשונים, כשהכאב יורד –יש לרדת לשתי כמוסות.
כשהפצעים מתחילים להיעלם יש לעבור לכמוסה אחת, וכחודש לאחר שנעלמו הפצעים לחלוטין, יש לעבור לטיפול מניעתי.
הטיפול בטוח גם לילדים ותינוקות – כדאי לעבוד עם מינון נמוך יותר ולמצוא דרך לתת את המוצר אחרת (הם לא יכולים לבלוע כמוסות גדולות)
למניעה:
יש לקחת פעם בלילה לפני השינה, כל יום לאורך תקופה. אורך התקופה תלוי בתכיפות ההתקפים (חומרת המחלה בגופך בזמן נתון).
אם רוצים למנוע התפרצות הרפס, בתקופה ללא התקפים, לוקחים שבוע, שבועיים כל יום ואח”כ אחת ליומיים, ואפילו אפשר לרדת לפעמיים בשבוע…
זהו מזון, אז פחות חשוב “להקפיד על זמנים” המטרה היא לשמור איכשהו על איזון לטובת הליזין.
אם את בהריון, אני ממליצה לקחת אחד ביום החל מחודש שביעי.
חודש אחד ממש להקפיד על כל יום, כדי לוודא איזון חיובי בגוף. אחר-כך, לא נורא אם שוכחים לפעמים.

Responses