איזו מטרה ראויה? איך את יודעת?
התחום בו את רוצה ליצור שינוי הוא זה שאת הכי ממוקדת בו. לרוב, את מתייחסת לדברים בצורה ישירה:
אני רוצה להתחתן – אני צריכה בן זוג – אני ארשם לאתר הכרויות ואתחיל לפגוש גברים.
אני רוצה לרזות – דיאטה והתעמלות.
אני רוצה עבודה טובה יותר – לימודים או חיפוש במאגרי הצעות עבודה.
וכך הלאה.
אני מזמינה אותך לקחת את הדברים עמוק יותר. בנושאים השונים ניגע בדברים ברבדים שונים ומזוויות שונות.
לא הכל קורה כך בדיוק גם אצלך, חלק מהדברים לא רק שונים אלא לגמרי מנוגדים. אין הסבר אחד נכון, יש את זה שעובד עכשיו בשבילך.
עם זאת, אם הסבר כלשהו מעורר בך התנגדות חריפה, אם הוא מרגיז אותך – התייחסי אליו כהסבר נכון או שלפחות יש בו זיקה מסוימת למשהו שאת לא אוהבת בעצמך.
בחרי תמיד את מה שרלוונטי עבורך.
את יכולה להשתמש בתרגיל “מה המטרה שלך?“
או להשתמש ב ווידאו התחלה
או לנסות את התהליך הבא:
בחרי תחום בחייך – שאלי את עצמך: מה מפריע לי… למצוא בן זוג, למצוא בן זוג מתאים, לתקשר טוב יותר עם…, לשמור על הבריאות , למצוא מקום עבודה נעים יותר, למצוא עבודה מכניסה יותר, וכך הלאה.
התשובות שאת מוצאת יכולות להיות תכונות אופי, המראה שלך או מחשבות אחרות שלך על עצמך: כאלה שאת חושבת ש”אשמות” במחדל – דימוי עצמי נמוך מעודד תשובות כאלה: “אני שמנה”, “אני מכוערת”, “אני טפשה”, “אין לי השכלה” ועוד.
חפשי מעבר לזה: חלק מסוים בתוכך אומר: לא! זה אותו חלק שיוצר בתוכך קונפליקט בין הרצון האמיתי שלך לבין החינוך שקיבלת או אמונות פנימיות שלך: אם את לא בזוגיות – יש בך חלק שלא רוצה זוגיות, אם את בעודף משקל – יש בך חלק שמרגיש מוגן עם הקיר, אם את מרוויחה פחות ממה שאת חושבת שמגיע לך, את כנראה מרגישה לא ראויה.
ואז…
כנסי עוד פנימה. זהי את האמונה או הרגש שעומד בדרכך ושאלי את עצמך מה צריך לקרות כדי שתוכלי לוותר עליו.
עכשיו שאלי את עצמך: איך אני יוצרת את המציאות הזאת בחיי?
פרקי את זה לצעדים קטנים של עשייה. היעזרי בתרגילים באתר. לימדי לאהוב את עצמך, את גופך, שני פרדיגמות, לימדי סליחה, לימדי תודה, שני הרגלים של שינה, תנועה, אכילה, לימדי לקחת מהחיים את מה שמגיע לך בזכות ועוד.
תרגלי, התאמני, יישמי את הלמידה
הקשיבי למה שקורה סביבך. יש שם מידע על מה שקורה לך. למשל: את חשופה להרבה ביקורת? – זוהי ביקורת פנימית שלך שאת מתעלמת או מתכחשת אליה ועל כך מגיעה אליך מבחוץ.
את נתקלת במכשולים?
זה חלק מהתהליך. אולי את צריכה לדייק משהו, אולי את צריכה לדבר על זה, אולי את צריכה להרגיש את הרגשות שעולים, לתת להם מקום ולחכות שזה יעבור. השתמשי בכל הכלים באתר: קבוצות, פורומים, המרחב האישי שלך, השידורים החיים – כדי לתקשר, לשתף, לשאול, להתייעץ, לקבל הכוונה.