לפעמים את מעדיפה לאכול כרגיל, עם זאת, את רוצה לשפר את תזונתך. תתחילי בקטנה, החליפי מזונות במזונות דומים.
לחם לבן בלחם מלא, לחם שיפון, לחם דגנים, לחם שעור. את יכולה להכין לבד או לקנות בחנות או במאפיות ללחמים ביתיים.
מרגרינה בחמאה, באבוקדו. אם יש נטייה לכולסטרול או טריגליצרידים, נסי להשתמש בממרח לציטין.
אורז לבן החליפי בדגנים מלאים: אורז, חיטה, שעורה, קינואה, כוסמת, דוחן.
שמן מזוכך (סויה / קנולה / חמניות) בשמן זית מכבישה קרה, בגהי
הכירי את שמן הקוקוס ושימושיו המופלאים, ומוצרי קוקוס אחרים גם. פיצוחים, במבה וצרות אחרות החליפי במקלות של גזר, סלרי, מלפפון, קולורבי, פלפלים וגם באגוזים לא קלויים, פירות יבשים חתוכים לגודל של ביס
החליפי בשר שמן ברזה יותר, או רזה בשמן יותר.
החליפי את התוספת ליד הבשר בסלט של עלים ירוקים (במיוחד זה נבון ויהיה קל יותר אם כבר התנסית בזה כשהוספת מזונות) – זה משפר את העיכול עשרות מונים, וגם טעים. במיוחד אם זה מתובל היטב עם לימון או חומץ (מה שעושה לך טוב).
החליפי טחינה מוכנה בטחינה שאת מכינה מטחינה גולמית – השתמשי בטחינה בצורה הכי טבעית: הוסיפי מים, לימון לפי הטעם, שום אם את רוצה. הימנעי מהוספת מלח.
החליפי גבינות שמנות ברזות יותר, או רזות בשמנות. החליפי מוצרי פרה במוצרי עיזים וכבשים שקלים יותר לעיכול, או בחלב צמחוני כלשהו (חלב אורז, חלב שקדים, חלב קוקוס), אם אין בעיות בלטות התריס, החליפי מוצרי חלב במוצרי סויה.
הבנת את הרעיון – תתנסי.
יהיו מזונות שיהיו לך טעימים ברגע הראשון, יהיו מזונות שיהיו בלתי ניתנים לבליעה – דלגי. נסי משהו אחר. ויהיו מזונות שיהיו משונים אבל אפשריים. תני להם צ’אנס. השתמשי בהם מדי פעם לאורך תקופה. השתמשי בכמויות קטנות כדי לאפשר לחוש הטעם להתרגל.