הוספת מזון חדש

אחת הצורות לשנות היא להוסיף מזון שאת לא אוכלת בדרך כלל. הכוונה היא כמובן למזון בריא ומזין שאינו נמצא בתפריט שלך כרגע. אם את לא אוכלת מספיק ירקות, במיוחד אם את מעמיסה על התפריט הרבה פחמימות, כדאי להוסיף למשל: סלט פעם ביום או להחליט שלצד כל ארוחה.

אם את אוכלת ירקות, את יכולה להחליט לגוון. להוסיף לסלט ירק שלא היה בסלט שלך עד כה, למשל:  נבטים, גזר, פלפל או כרוב או ירקות שנהוג לבשלם: סלק מגורר, תירס חי חתוך מהקלח, כרובית חיה.

תוספת מעניינת אחרת היא: תפוח-עץ בסלט ירקות – מוסיף טעם מיוחד לסלט, ויש פירות אחרים שיכולים להשתלב ולהכניס לסלט טוויסט חדש.
מה קורה עם פירות? אם את לא מאכלני הפירות, ואין לך בעיית סוכרת, הוסיפי לתפריטך מנת פרי. פירות, מומלץ לאכול בנפרד ממזונות אחרים. במיוחד אבטיח ומלון. בגלל מהירות העיכול שלהם, הזמן הכי טוב לאכילת פירות הוא הבוקר.
רעיון נוסף הוא להכין מיץ מפירות או ירקות (במכונת מיצים קשים או בבלנדר או במסחטת מיצי הדרים), או להכין סמודי (שילוב של פירות או ירקות והרבה עלים ירוקים – בבלנדר)

את יכולה להוסיף לתפריט מזון מלא. למשל: לערבב באורז הלבן שלך כמות שווה של אורז מלא. ובהמשך ביחס שנותן עדיפות למלא. תוסיפי לתפריט קטניות (במרק, בסלט, כממרח או כמנה נפרדת)
את אוכלת דגים? אם לא, אולי זה זמן טוב לנסות.
אם את אוכלת מוצרי חלב,  אפשר לחשוב על הוספת יוגורט או מוצרי חלב עיזים
אם את אוכלת בשר עם תפוחי אדמה או אורז, נסי להוסיף למנה סלט של ירקות עלים ירוקים.
שחקי עם תבלינים ועם עשבי תבלין –  אלו יכולים לפתוח לך עולמות טעם חדשים.