שיטת הצלחות

שיטת הצלחות 1

יש כמה צורות לעבוד על שיטת הצלחות. יש לנו 3 פרמטרים שאיתם אנחנו משחקים:

1.  גודל הצלחת
2.  מספר מנות בארוחה
3.  מספר הארוחות ותדירותן ביום.

תרגיל ראשון – הצלחות הגדולות

את קובעת מראש כמה ארוחות את אוכלת ביום. בשיטה הזאת, לא יותר מ- 2 או 3 ארוחות ביום.
את לוקחת צלחת אכילה (לא צלחת הגשה, בטח לא מגש…) אחת גדולה. מתלבטת בין שתיים? לכי על הגדולה יותר. אפשר צלחת עמוקה.
שימי בה את המזון שאת מתכננת לאכול, ואל תוסיפי עליו אפילו לא זית (או כזית), בשום שלב של הארוחה. כשאת מסיימת, את מפסיקה לאכול, בלי קשר לתחושת רעב או שובע עד לארוחה הבאה.

חשוב מאוד לא לאכול בין הארוחות!

שימי לב, שאת שמה את המזון בצלחת אחת אז…  או שאת אוכלת אותה מלאה בעוגות (זו כמובן אפשרות גרועה אם את חולת סוכרת) או שאת ממלאה אותה במרק, או שאת ממלאה אותה במזון כזה או אחר, סלט עם תבשיל כן מסתדרים יחד, סלט עם מרק פחות. גם תבשיל פלוס קינוח לא ממש משתלבים באותה הצלחת. אם את מאלו שאוכלים ארוחה עם כמה מנות, תצטרכי לערבב אותן או לבחור מתוכן. אם את אוהבת מנות נפרדות – לא בשיטה הזאת.  ארוחה + קינוח – לא בשיטה הזאת.
ארוחה = ארוחה אחת
קינוח = ארוחה אחרת.

את מתלבטת עם כמה ארוחות להתחיל?
תתחילי עם יותר (כאמור, רצוי לא יותר מ- 3, אבל אולי נקודת ההתחלה שלך מבקשת יותר) – זה יאפשר לך לייחד חלק מהארוחות לשחיתות. למה זה חשוב?
כי בשלב הזה אנחנו מתמקדים רק בהפחתת כמויות. את אוכלת מה שבא לך – גם אם זה רק עוגות כל היום. עם זאת, את חייבת תמיד להתחשב במגבלות בריאותיות כגון סוכרת, אלרגיות, ניתוח כיס מרה וכדומה. את יכולה להפחית את מספר הארוחות בהמשך. בהתחלה זה יכול להיות מאתגר. פחד מרעב, פחד שלא תחזיקי מעמד. את תמלאי את הצלחת ותסיימי כל ביס.  את תכיני ארוחות שחיתות כי תרצי את “הסם שלך”.

המשיכי בקפדנות לאורך זמן. לאט, לאט, הגוף לומד את הרוטינה החדשה ונרגע, כשהגוף יודע מתי באה הארוחה הבאה, הכמויות ירדו והאכילה תתאזן על כמויות סבירות, וגם על מזון מזין – הגוף שלך יבקש את זה, אם לא אחרי כמה ימים, אז אחרי כמה שבועות. עם הזמן את יכולה להקטין את גודל הצלחת.

מה שמביתנו א אול….

שיטת הצלחות השנייה

את יכולה לעבור אליה אם היא מרגישה לך מתאימה יותר

צלחות קטנות במספר ארוחות קבוע.

צלחות קטנות מטרידות אותנו ומטרטרות אותנו, אבל מאפשרות לנו לאכול ככל יכולתנו.  כך זה עובד:
יש לך 5-6 ארוחות ביום, יש לך צלחת קטנה, אפילו הקטנה של עוגה, או תחתית של ספל (צלחת של תינוק גדולה מדי),  או למרקים למשל, קערית קטנה – גודל קערית של תינוק (אל תסחפי לאלו שמיועדות לכפית ריבה או קורטוב ממרח.
כשאת יושבת לאכול, הכלים הגדולים שמכילים את המזון (קערות גדולות, קופסאות וסירים) נמצאים במטבח. רצוי שיהיו סגורים (מכסה) ועדיף שיהיו בתוך התנור, בתוך הארון או בתוך המקרר.
את שמה בצלחת הקטנה מנה, ומחזירה את כל הכלים למקומם. את הולכת לשולחן ואוכלת. סיימת? את יכולה לאכול עוד.
לכי, מלאי את הצלחת, החזירי את המזונות (כלי האחסון) למקומם וחזרי לשולחן לאכול. את יכולה למלא את הצלחת גם 10 פעמים אם את רוצה עוד. אבל… בכל פעם, המכסה חוזר אל הכלי, והכלי חוזר למקומו. (כן, ואת סוגרת את הדלת של התנור / הארון או המקרר).

בהתחלה את תיקחי יותר מנות מילוי. כמו תמיד, עם הזמן, המתח יורד, ואם את לא ממש רעבה, את לא תטרחי למלא שוב את הצלחת. את תמלאי את הצלחת פחות פעמים והכמות תרד.

צלחות קטנות, כל פעם צלחת אחת   –  צלחות קטנות, כל פעם צלחת אחת

קצת יותר מאתגר

את קובעת מראש כמה זמן מינימלי יכול להיות בין צלחת אחת לשנייה. אם את ממש מודאגת, את יכולה לקבוע את זה כשעה.  השאיפה היא ליצור פער של שעתיים לפחות.  את מכינה מנה בצלחת קטנה ואוכלת. שבעת, לא שבעת, אפילו נשארת רעבה – אין לאכול עד שעובר זמן המינימום. נאמר שהחלטת על שעה. עברה שעה, את יכולה לאכול צלחת נוספת. סיימת?

בעוד שעה את יכולה לאכול שוב.

בהתחלה אולי תמצאי את עצמך אוכלת כל שעה ומרגישה רעבה כל היום. ממש כמו בשיטות האחרות, ככל שעובר הזמן, המתח יורד ואת מפחיתה. את תמצאי שלפעמים את אוכלת את הצלחת שלך רק לאחר שעתיים, אפילו שלוש.  את ממש תופתעי כשהצלחת הקטנה הזו תחזיק אותך 4 ו- 5 שעות ברצף, מבלי שאת מבחינה בזה.

סיכום

מגוון התרגילים בשיטת הצלחות נותנים מענה לקשיים שונים בהתמודדות עם כמויות. יש מי שתמצא שיטה אחת ותעבוד איתה תמיד, אחרת תעבור בין השיטות. הסדר שלהן נבנה בהגיון הבא:  את מתחילה מהשיטה הראשונה של צלחות גדולות כדי לבנות ארוחות מסודרות, להתרגל ליצור פער בין אכילה לאכילה, את עוברת לשנייה, צלחות קטנות – ככל יכולתך, כדי להסתגל לצלחות קטנות, ואת מסיימת עם צלחת קטנה אחת לכל ארוחה, בתרגיל השלישי.

המטרה שלך היא להגיע לצלחת קטנה אחת ל- 3 שעות בערך, או 5-6 ארוחות קטנות לאורך היום.  זו צורת אכילה יעילה לאיזון הסוכר ולשמירה על נפח קיבה תקין. שלבי את השיטה עם פטנטים אחרים ויש לך שילוב מנצח.

עקרונית, עם התרגול הזה,  את יכולה לעבור אחר-כך בקלות לתפיסות אחרות שמעודדות צום לסירוגין,  אבל אני מקדימה את המאוחר. שם זה מורכב עוד יותר.

Responses