חברה

בתחילת התהליך, יש לך את המעגל החברתי והמשפחתי שלך. בדרך כלל, (אלא אם נקודת המוצא שלך היא בידוד מוחלט), יש לך לפחות קשר אחד קרוב, לפעמים יותר, ויש לך יותר מזה קשרים אחרים, קרובים פחות.

הסביבה המידית שלך לרוב תתנגד לשינוי שלך. לאו דווקא מכוונה רעה… הם יאמרו לך:  יופי!  ואפילו יעודדו,  ולצד זה יביעו ספק ביכולת שלך להצליח, או ינסו לשכנע אותך “פעם אחת!  מה כבר יקרה?” אם תאכלי משהו מחוץ לתפריט או אם תמשכי את הלילה ותאחרי לישון או  יתנו עיצות “טובות” וישאלו שאלות כמו:  “ואם אף אחד….” – הסביבה שלך, גם כשהיא אוהבת ותומכת, מצפה ממך להתנהגות מסוימת. יקח זמן עד שהם יפנימו את השינוי שאת מייצרת.

ההתנגדויות הללו מופיעות בעוצמות שונות אצל כל אחת. הן תופענה לפעמים מהר וחד בתחילת הדרך,  ולפעמים הן תופענה רק לאחר שאת כבר מתקדמת בתהליך.  יש קשרים שיכולים להשתנות אבל לעולם לא נעלמים:  ההורים שלך הם תמיד ההורים שלך,  כך גם האחים והילדים שלך.  יש מי שהופכים למשפחה דרך נישואין,  או שהם שייכים למעגל המשפחה הרחב יותר –  אלו קשרים שלפעמים מתנהגים כמו קשרים של המשפחה הקרובה, ולפעמים אפשר לאפשר להם להתפוגג (למעט אירועים משפחתיים רחבים, בהם נפגוש אותם אבל אנחנו יכולים להעביר את כל הזמן עם אחרים).

רוב הקשרים בחייך הם עם אנשים מחוץ למשפחה. מהילדים שהיו איתך בגן ובביה”ס,  השכנים, חברים של חברות, האחים של החברות, מי שהיו איתך בחוגים, בצבא, בלימודים גבוהים או לימודי מקצוע, הפקיד בדואר,  העובדות בסופר,  נהג האוטובוס או המונית, השומר בכניסה, פקידי עירייה ועוד ועוד ועוד הרבה.  אלו קשרים שלפעמים מתהדקים,  לפעמים משתנים ולפעמים נעלמים לחלוטין. את ממלאה אצל כל אחד מהם תפקיד מסוים. השינוי שאת מחוללת בעצמך לא בהכרח יאפשר לך להמשיך למלא את התפקיד.  אולי לא תרצי יותר למלא את הקובייה הזאת בחיי אחרים.  מה למשל?  האם את האחות המוצלחת או הכבשה השחורה?  האם את היפה של החבורה או השמנה או המכוערת? האם את זו שמקשיבה תמיד?  או זו ששופכת תמיד?  כך או כך,  אולי את רוצה להפסיק ולשנות…  אם לא תמלאי את הצורך שאת ממלאה היום,  הקשר לא יוכל להמשיך להתקיים במתכונתו.

בכל מקרה,  הקשרים הקיימים שלך לא ייעלמו ביום אחד, וממילא את לא תוותרי על קשר עד שהוא יוכיח את עצמו לא נכון לך.  שמרי מראש על פיחות לשינויים חברתיים.

כיון שבהתחלה את לא מכירה אף אחת באתר, בטח לא ברמה של קרבה ושותפות, וכיון שגם בהתחלה את מוצפת, וצריכה גם לשתף ולקבל חיזוקים להתרגשות ולהתלהבות שלך, השתמשי בהתחלה במעגל הקיים שלך. פזרי את הצורך שלך בין כמה חברות ובנות משפחה (מותר לשתף גם בני זוג, בנים וגברים אחרים שאת מרגישה צורך ורצון לשתף אותם). שימי לב לתגובות של אלו שבחרת לשתף. ממי את באמת מקבלת תמיכה? מי מזכיר לך את החולשות שלך ואת כישלונות העבר? מי מעמיסה עליך את הצרות שלה? שימי לב איך את מרגישה אחרי שיחת שיתוף עם כל אחד ואחת. אם את מעודדת, אופטימית ושמחה – כנראה שקיבלת תמיכה וחיזוק. אם את פתאום מהססת,  מרימה ידיים מעצמך – הפסיקי לשתף.

בקשי דברים שאת צריכה, אל וותרי על אנשים אלו כתומכים. לפעמים, חברה טובה תהפוך גם לתומכת. לרוב, התמיכה שתמצאי במעגל החברתי שלך, תבוא לרוב דווקא מחברה רחוקה יותר. היי גמישה ופתוחה לבחון את כל הקשרים שלך כדי לשמור על אלו שתומכים בך, וכדי לשחרר את אלו שעוצרים אותך.

Responses